torstai 3. maaliskuuta 2011

Pehmoilua

Hottiksen kanssa ollaan vähän otettu treeniä parin asian parissa. Niistä toinen hihnassa vetäminen. Se lähtikin hyvin nopeasti pois kun laitettiin ketjukaulain, pikku nykäisy riitti. Olen jotenkin ihmeissäni miten pehmeä Hottis on, se ottaa tosi peinestäkin asiasta hyvin paljon itseensä. Sitten joudutaan pari minuuttia lepyttelemään että saa koiran taas kävelemään iloisemmin. Onko se sitten uroksen ja nartun välinen ero, en tiedä kun ei ole kokemusta nartuista. Alkaa koko ajan tuntua vahvemmin siltä että uros on se minun juttu, saa Ansku kikkailla tytön kanssa ;)

Toinen mikä alkaa ärsyttää jo enemmänkin on Hottiksen pissaaminen sisälle. Louella se on taas pissanut vähän väliä, kotona Kolarissa menee paremmin. Joo voihan se olla että nuorella nartulla on pidättämisen kanssa ongelmia. Mehän kävimme tammikuussa vielä eläinlääkärillä kun tuli sellainenkin päivä että pissa vain valui tulemaan seisovilta jaloilta ja neiti ei saanut pidätettyä heräämisen jälkeen ollenkaan. Mutta ei siellä pitäisi olla mitään vikaa, ei tulehdusta, ei munuaisissa mitään jne. En tiedä sitten koska Hottis alkaa tehdä juoksua. Se on kyllä vielä aivan vauva. Hottis kehittyy henkisesti TODELLA hitaasti. Eilenkin se oli leikkimässä labbiksen kanssa niin pissa tuli "housuun" kun jännitti vähän iso uros. Ja kyse oli ehkä maailman kilteimmästä labbiksesta! Hottis on niin hellyyttävä. Haluaa aina olla pieni ja kiltti :) Mutta tosiaan olen nyt alkanut vähän toteuttaa pientä koulutusta Hottiksen pissahommaan, alkaa tuntua että se on pään sisällä, en jaksa enää näin ison koiran kanssa sitä että pissa lirahtaa heti kun ovi tulee näkyviin. Onneksi koulumme kouluttajalla on kikat kaikkeen mahdolliseen, saapi nähä miten alkaa toimimaan!

Jari otti Hottikselle parina päivänä taistelutreeniä patukalla, siitä lisää myöhemmin. Hottis on kyllä pirun vietikäs! Kunhan pääsisi vähän tuosta pehmeydestä eroon aikuistuttuaan niin voisi kokeilla ottaa vähän purutreenejä!

1 kommentti:

  1. Seitsenkuinen riiseni todellakin ON vielä aivan vauva, ja se paineistuu helposti jos siltä vaaditaan yhtään enemmän kuin mitä se vielä osaa. Pissat voivat tulla lattialle milloin mistäkin syystä (ilosta, jännityksestä jne), pääasia että fyysiset vaivat on suljettu pois. Muistan kun koulutin Miinalle noudon alkeita operantisti sen ollessa alle vuoden ikäinen, ja ihmettelin kun se pissasi alleen kun odotin että se kiinnostuisi lattialla olevasta noutokapulasta. Se paineistui tilanteesta, kun tiesi että odotan siltä jotain toimintaa muttei tiennyt vielä mitä. En tiedä miten on, mutta luulen että nartut ovat herkempiä vaistoamaan ihmisen mielentiloja kuin urokset. Riiseninarttu lukee ihmistään kuin avointa kirjaa jo pienestä pitäen.

    Miinalla oli ensimmäinen juoksu 10 kk ikäisenä, joten voisi kuvitella että Hottiksella ekat juoksut olisivat odotettavissa vasta myöhemmin keväällä.

    Sanoisin, että riiseni on noin vuoden ikään asti ihan vauva (henkisesti siis), ja koulutuksessa tärkein kikkakolmonen on kärsivällisyys. Se palkitaan kyllä lopulta. Mun mielestäni Miina alkoi 3-vuotiaana hieman muistuttaa aikuista riiseniä käytökseltään (kieltämättä vuodet siihen mennessä olivat välillä hermoja raastavia) ja nyt 4-vuotiaana myös ulkoisesti... ;)

    VastaaPoista