maanantai 14. maaliskuuta 2011

Nakuna matata

Viime viikolla vedettiin Hottikselle ensimmäinen oikea trimmi. Lehtosalon Nella tuli minulle vähän näyttämään alkuun rajat, sitten pari tuntia nypittiin ja karvakin irtosi lopulta suht hyvin. Hottis antoi taas käsitellä aivan uskomattoman hienosti! Nellakin ihmetteli että mikä tämä tällainen riiseni on joka on näin helppo ;) Täytyisi nyt sitten alkaa suunnittelemaan ensimmäistä näyttelykäyntiä niin lähempänä sitten katsotaan vielä pään rajaukset sun muut tarkemmin. Onneksi kelit ovat nyt lämmenneet niin kalju Hottis tarkenee ulkona, täytyisi ehkä joku takki ommella kuitenkin vielä kevääksi.

Käytiin muuten Hottiksen kanssa ensimmäisissä näyttelyharjoituksissa. Juokseminen sujui tosi hienosti, tytöllä on niin hyvä kontakti. Luuli vaan koko ajan että ollan tokotreeneissä :) Seisominen on vielä ihan surkeaa mutta aloin muuten vaan opettaa tokon liikkeestä seisomista. Pitäisi tuota näyttelyseisomista jaksaa treenata mutta kun se on vähän tylsää ainakin minun mielestä. Ei ole nuo näyttelyt oikein se meidän juttu! Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sen olla pitää!

Karvareuhka kevätauringossa ennen trimmiä

ja jälkeen, samalla totuttelua vetovaljaisiin

Hottis oli minun kanssa Louella viime viikon ja tein jonkin verran samoja treenejä sille mitä pari kk nuoremmalle koulun koiralle Häjylle. Alkaa tulla paremmin luonteenpiirteitä esiin harjoitusten myötä. Toisaalta ei pidä vielä mennä vetämään liian suuria johtopäätöksiä esim. pienen rohkeuden puutteen suhteen, sain Hottiksen äidin omistajalta neuvoja että suursnautseri kehittyy henkisesti todella hitaasti ja se pitää muistaa harjoituksissa. Jonkin verran Hottiksella on epäröintiä esim. äänien ja alustojen kanssa mutta aika pientä kuitenkin ja Hottis kehittyy koko ajan kun sitä kuljettaa mukana vaikeissakin paikoissa. Uskon että Hottis kehittyy tässä vielä paljon. Taistelutahtoa ja saalisviettiä toki löytyy aivan valtavasti, taustalla on erittäin hyvä työmoottori tulevaisuutta varten kun rohkeus vain vielä kehittyy aikuisen tasolle. Tavallaan tosi mielenkiintoista että rinnalla kasvaa melko samanikäinen käyttösakemanni jonka ominaisuudet ovat todella hyvät, voi vähän tavallaan verrata vaikka aivan eri rotu onkin kyseessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti