torstai 18. marraskuuta 2010

Hottis osaa


Yhteenvetoa pikkupentuvaiheen treenaamisesta. Monta asiaa on neiti jo oppinut. On helppoa kun on vanhempi koira josta pentu ottaa mallia ja tekee samoin. Paljon tietää jo sanojen merkityksiä kuten "odota", "pois", "vapaa", "autoon", "ole hyvä". Varsinainen liikkeiden "treenaaminen" ei ole ollut niin järjestelmällistä, Pessin kanssa olin paljon tarkempi. Hottis on jo mennyt vähän omalla painollaan vain mutta osaan ehkä opettaakin nyt toisen kanssa jo paremmin.

Hottis osaa tulla vauhdilla eteen istumaan. Perusasentoa ollaan tehty namilla houkuttelemalla ja hienosti istuu vieressä, pari askelta seuraamista imuttamalla. Maahanmeno ja istuminen opetettu myös ja tällä kertaa paremmalla tekniikalla mitä Pessille. Viime viikolla aloitimme noutamisen vaiheita, esineen koskettamisesta namia. Seuraava vaihe on esineen ottaminen suuhun pidemmäksi aikaa. Aika lailla kaikki perusjutut siis jo menossa mitä pentuna kannattaa opettaa.

Lisäksi pitäisi treenata remmissä nätisti kävelyä, niin vähän ollut remmissä. Lähellä käsky pitäisi myös opettaa eli sivulla vapaammin kulkeminen lenkkien yhteydessä. Siihen voin käyttää apuna Pessiä. Ja sitä että ihmisten ja koirien luokse ei mennä kaduilla :) Hottiksella tuntuu olevan erinomainen kyky rauhoittua, sen saa käskystä omalle paikalle nukkumaan ja vieraissa paikoissakin se istuu tai makoilee jos mitään ei tapahdu. Lupaa hyvää harrastuksia ajatellen!

Pk-puolen pentutreenejä on tehty muutama, jälkeä noin 5kp ja hakutreenejä muutama. Jälki ei vielä avautunut Hottikselle niin hyvin kuin olisi toivonut, mutta onhan Hottis vielä niin pieni. Pessilläkin aloitin vissiin kuukauden vanhempana ja hyvä on siitä tullut. Jälkeä ja montaa muutakin nenänköyttäharjoitusta pitäisi tehdä vielä tässä talvellakin. Haku oli Hottiksen mielestä kivaa ja uskaltauduimmekin jo hakemaan ukkoja melko itsenäisesti noin 30m päästä. Mörköikä sitten vähän hidasti viimeisimmissä treeneissä kun pelotti mikä möykky puun takana on ;)
Hottis tähyää "missä ukko"

Ensimmäinen hakutreeni 8 viikkoisena

12-20vko iässä kehittyy saalisvietti. Revitelty on nyt joka päivä vähän jotakin ja kova taistelutahto pennulla kyllä onkin, toivotaan että se kantaisi moottorina harrastamiseen! Pessi nauttii kun hottis juoksee hulluna perässä ja haukkuu kun Pessillä on lelu suussa, takaa-ajoleikkiä aamusta iltaan!

Saalisleikkiä pikkupentuna

2 kommenttia:

  1. :) No todellakin Hottis osaa! Ootte taas paljon kaikkea saaneet pieneen päähän mahtumaan, hienoa hienoa. Ja niitä mittoja kaipaillaan edelleen ;D Kohta Hottiskin saa unohtaa pentuturvikset ja siirytä suoraan normikokoon! ;D (no ehkei nyt ihan vielä kutenkaan)

    VastaaPoista
  2. Voi kuin herttasta....mulla ihan sydän sulaa kun toinen pieni niin tosissaan on osaavaa....Ja olen niin iloinen Pessin puolesta myös. Sissin häntä leikattiin eilen - menin sitten Skutille, joka laittoi metallituet sinne nikamaan ja nyt tuntuu ennusteet paljon paremmilta. Rahaa on palanut ihan järjettömästi ja sen seurauksena molemmat koirat on vakuutettu tulevaisuuden varalta kun tässä tajuaa että mä haluan että KAIKKI mahdollinen tehdään mikä vaan on tarpeen että häntä säilyy. Nyt se on rassu ihan puudelin hännällä varustettu kun ajoivat karvat osasta häntää.... Ihania aikoja sinne teille luv Hannele

    VastaaPoista