lauantai 20. marraskuuta 2010

16 viikkoa ja 17 kiloa

 Hottis 19.11.2010



Tästä alla olevasta kuvasta voi nähdä kuinka Hottis on kasvanut! Marraskuun oranssi aurinko ja kristallipuut ovat hemmotelleet meitä jo useana päivänä. Kaamos alkaa lähestyä, eikä aurinkoa enää kovin monelle tunnille päivässä riitä. Ehdimme eilen juuri viimeisille auringonlaskuminuuteille järven jäälle! Koirat juoksentelivat villinä jäällä ja mekin saimme olla huoletta, sillä villein moottorikalkkailukausi ei ole onneksi vielä alkanut.



Hottiksen ensimmäinen penturokote saatiin laitettua vasta viikko sitten kahden pissatulehduksen jälkeen. Liekö tässä kyseessä kierre, mutta nyt on menossa jo kolmas pissatulehdus eli kolmannet antibiootit! Salmiakkijauhetta on syötetty ja oltu syöttämättä. Nyt alkoi taas syöttäminen. Kolarin eläinlääkäri otti Hottiksesta verikokeita, eikä onneksi ainakaan munuaisissa ole häikkää, eikä virtsakiviä. Mikäli pissatulehdus astuu kuvioihin vielä tämänkin jälkeen, on Hottis lähetettävä rakenne-ultraan Rovaniemelle. Toivokaamme, että ei.


Hottis oli koko viime viikon Satun ja Pessin kanssa Louella. Ja se viikko oli kyllä  mulle piiiitkä :) Onneksi saan jäädä taas maanantaista neidin kanssa tänne kotia. On paljon mihin Hottista täytyy alkaa opettamaan - ilman Pessiä. Yksi tärkeä asia on lähellä- käsky. Lisäksi suunnitelmissa on remmilenkkejä hulinassa ( mikäli Kolarin tai Rovaniemen menoa siksi voi sanoa) sekä muiden koirien ohittamista! Ja kenties pian päästäisiin myös "matti meikäläisen" käytöskouluun eli Pelloon arkitottikseen.

2 kommenttia:

  1. Hottiksesta on tullut jo hirmu iso tyttö kuvien perusteella!

    Pahuksen pissatulehdukset! Nuoret narttukoirat ovat herkkiä saamaan niitä, vaikka mitään rakenteellista vikaa ei olisikaan. Talvi on hankalaa aikaa siinä suhteessa - koira ei saisi yhtään istuskella lumella tai jäällä (tai esim. kylmällä betoniportaalla), joten mitään sellaisia tottisharjoituksiakaan ei kannata ulkona tehdä, missä peräpää osuu maahan. Ja sitä C-vitamiinia mä edelleenkin suosittelisin :) Sitä voi syöttää ihan reilusti, kunhan vatsa tottuu. Tekee virtsateiden lisäksi hyvää luuston kehitykselle.

    Ensi talvi tulee olemaan jo paljon helpompi näiden pissatulehdusten kannalta, joten tsemppiä :)

    Miina-mamma lähettää terveisiä :)

    VastaaPoista
  2. Ai niin, myös maitohappobakteereista on tutkitusti apua pissatulehdusten ennaltaehkäisyssä. Olen itse kärsinyt kroonisesta vti:stä ja sen takia on tullut asiaan perehdyttyä :) Syön säännöllisesti maitohappobakteerikapseleita ja koen, että niistä on ollut apua.

    VastaaPoista